30 декември 2017

36. Само 4 стъпки са важни, за да бъдем щастливи

Настъпването на следващата година е чудесен повод за да преосмислим старата и да си пожелаем или дори – да планираме няколко нови проблема, с които да се борим, или няколко нови мечти, за които да работим, през следващата година. 

През 2017 година аз започнах по-смело и по-практически да осъществявам мечтите си. Всяка мечта се ражда в главата на един човек, разпространява се сред хората, прави се от хора и заради тях. Заради тези, които я харесват, използват и от това се чувстват по-щастливи.

За следващата, 2018 година аз си пожелах да бъда по щастлив. Пожелавам на всички вас същото, да бъдете по-щастливи. 

Пожеланията са си пожелания, но щастието е състояние, за което трябва постоянно да се грижим. И сега, искам да споделя с вас, моето последно виждане, за съставките на тази грижа. Те са четири. Това са четири стъпки, които образуват цикъл. И при неговото изпълнение, всеки човек може да получава щастие. 

Ето ги четирите стъпки:

  1. Действай днес
  2. Наблюдавай
  3. Преценявай 
  4. Планирай

При първата стъпка, правете всичко онова, което ви е нужно и което обичате да правите. Направете го днес, защото утре ще имате един ден по-малко за това.

При втората стъпка, наблюдавайте света около вас, както и резултата от направеното. Позволете на тази информация за влезе в съзнанието ви. 

При третата стъпка, забележете няколко хубави неща, такива, които ви харесват, които ви радват и които ви правят щастливи. Запомнете тези няколко щастливи мига, защото щастието е сума от запомнени щастливи мигове!

При четвъртата стъпка, планирането, ние избираме какво да направим след малко или какво да направим утре, и планираме заниманията си така, че приятните моменти да са повече, а неприятните – да са по-малко.

Още веднъж, пожелавам ви да се чувствате по-щастливи през 2018 година и вярвам, че като следвате този цикъл от 4 стъпки, това ще бъде така.

В следващи видеа, ще ви разкажа по-подробно за всяка от тези стъпки. Ако това е важно за вас, абонирайте се за моят Ютюб канал. Ако имате въпроси и коментари, напишете ги отдолу.

Бъдете щастливи през 2018 година!


Гледайте това съдържание на видео: