09 декември 2017

35. Трите измерения

ИНХОП
Аз основах Института за хората и промените ЕООД защото прецених, че вече съм достатъчно подготвен, за да започна да превръщам в реалност някой от мечтите си. Не само да бъдат теоретични проекти - с описания, чертежи, планове и изчисления, но да се стигне до реалното предлагане на нови продукти. От предлагането на някакъв продукт (стока или услуга) има смисъл само тогава, когато той достига до хората, т.е. те могат да го ползват и са доволни от това. Разбира се, "достигането" трябва да бъде в равновесие, т.е. едно нещо се разменя за друго нещо и то така, че всеки да е доволен от сделката. 

Промени и хора
Първият ми проект е с работно име "промени и хора" и неговата цел е да предоставя помощ тогава, когато някой иска да направи нещо, т.е. да промени нещо, но се затруднява с това. Добре известно е, че колкото повече отлагаме решаването на един проблем, толкова по-голям става той. Например, който не се храни, ще става все по гладен. Който не работи, няма да получи. Ако не почистваш *, ще става все по мръсно. Ако не се разбираш с някого, това ще те притеснява все повече и повече. Не знам дали има ситуации, при които времето лекува, но със сигурност, липсата на действие си е просто бездействие. 

Безплатни материали по този проект са достъпни чрез:

  • този блог (Светът се променя непрекъснато, ние също - wechange-bg.blogspot.bg); 
  • Фейсбук страницата "Институт за хората и промените", с адрес www.facebook.com/inhop.bg/ (потърсете във ФБ: inhop.bg);
  • Фейсбук групата "Съвет по промени (потърсете във ФБ: savetpopromeni)";
  • За получаване от мен на имейли на тема "Правене на промени", може да се абонирате ТУК.
  • За получаване на имейли за литературни новости на сайта www.инхоп.бг, може да се абонирате ТУК

Безплатните материали и изобщо - случайно прочетеното може да ви е полезно, ако е попаднало на правилното място и в подходящия момент, но тази информация обикновено е доста обща и лесно се забравя. Аз, когато имам нужда от нещо, търся точно това нещо. На сайта инхоп.бг, в папка "ПУБЛИКАЦИИ НА ИНХОП" има няколко платени (и по-съдържателни) статии по темата "Правене на промени", а през раздел "КОНСУЛТАЦИИ" може да ме потърсите за помощ при решаването на ваш, конкретен проблем. 

Електронни книги
Моят приятел, Веселин Велчев, наскоро завърши втората си книга. Тя съдържа 25 разказа за случки, събития и ситуации от истинския живот, интересно представени от него - филолог по образование и изследовател на човешкото - по душа. Той наскоро отпразнува 70-годишен юбилей и вече не е строен като Джеймс Бонд, но мисълта му все още тече кристално ясно.  

Той не успя да намери реномирано издателство за втората си книга. Обаче, човешките проблеми са сложни и това означава, че обикновено има по няколко решения за тях. Аз му предложих да подготвя и да разпространявам в електронен вид неговата книга. От началото на Декември, това вече е факт.  


Книгата на Веселин Велчев - "Трите измерения" е подготвена за четене на телефон, таблет или компютър, с помощта на електронен четец (Ebook reader). Тя може да бъде закупена от сайта на издателя, инхоп.бг, за 13 лв, като до края на 15 Декември, има 25 % намаление (9.75 лв).