15 юли 2017

18. Потребности, действия и разлики

Каквото и да прави човек, той го прави заради удовлетворяването на някаква потребност. Мозъкът изработва някакъв план за действие и човекът действа според него. Всяко действие предивиква малка промяна, която засяга както човека, така и света около него.

Това действие обикновено води до удовлетворяване на потребността но, реалността си е реалност. Това, което се е получило, обикновено не съвпада идеално с онова, което сме искали да се получи. Винаги има някаква разлика.

Ако искаме ТОЧНО едно нещо, то никога няма да се получава и съответно, никога няма да се почувстваме удовлетворени 😟 Добре е да планираме целите си в някакви допустими граници на важните показатели, защото, ако полученото е в желната и допустима зона, тогава с най-чиста съвест можем да се радваме на постигнатото 😁

Една част от нещата, които искаме да направим, се правят заедно с други хора. Съответният човек трябва да бъде намерен, или съответните хора трябва да бъдат намерени и желаното общо действие трябва да се обсъди, за да се стигне до еднакво мнение от участниците. Добре е винаги да започваме обсъждането с разбирането, че другият човек първоначално има ДРУГО, РАЗЛИЧНО мнение по въпроса. При обсъждането може да се стигне до единно мнение и до единно действие, но - реалността си е ралност и понякога - такова не може да бъде постигнато 😥


Важно е какво искаш, още по-важно е какво правиш, а най-важното е - това да бъде в синхрон с действителността!!

Цитиране на тази статия
Кръстев, Р.К. Потребности, действия и разлики. Светът се променя непрекъснато, ние също. 18, 15 VII 2017 (http://wechange-bg.blogspot.com/2017/07/18.html).

Абонамент
Абонирайте се за получаване на резюме по и-мейл на следващите статии от блога.